[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg Forsvarskommandoen

Ti soldater fra den danske enhed fra Deployable Communications- & Information Systems Modules Company (DCM) er udsendt til Tyrkiet for at støtte en tysk enhed, som er udrustet med Patriot-missiler. Alle indgår i NATO-styrken i Tyrkiet.

DCM-enheden har haft travl siden ankomsten den 20. januar. De danske soldater har først hjulpet den tyske styrke med at opbygge deres lejr og få de nødvendige faciliteter på plads. Men i lørdags begyndte de danske soldater at få de sikre netværk, som enheden har ansvaret for, til at virke. Dette arbejde blev afsluttet tirsdag. Den danske enhed sørger ved hjælp af satellitter og faste linjer for både den lokale kommunikation mellem den tyske enheds forskellige elementer og for kontakten til NATO hovedkvarteret i Ramstein, hvor operationen i Tyrkiet støttes fra.


En dansk soldat trækker kabler. Den danske enhed kommunikerer både via fastnet og satellit.

Den tyske Patriot-enhed og dens danske støtter er placeret ca. 100 km nord for grænsen til Syrien.

- Vi har ikke haft så meget tid til at komme rundt i lokalområdet, men mit indtryk er, at folk er venlig stemt, imødekommende og nysgerrige, fortæller oversergent Klaus Frisk, der er fører for de danske signalfolk. 

Se et indslag fra NATO-channel om de tyske og danske soldater i Tyrkiet.