[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Pernille Kroer, SOK

Den er som en tidslomme, isbryderen Isbjørn. Fornemmelsen af historiens bølgeslag starter allerede ved trappen eller på sømandssprog, lejderen, af træ, der forbinder Isbjørn med kajkanten. Og historien fortsætter gennem døren af mørkt lakeret træ, der åbner til skibets mennesketomme indre.
Messerne med de mørke træpaneler, møblementet fra 60’erne, loftslamperne af krystal i salonen, telefonboksen på gangen, den sorte telefon med drejeskive på broen og lukaf’erne med brunt hessian på skottet.
 
Private overtager isbrydningen
Isbjørn ligner et museum. Men materiellet og maskinen fungerer, som var det nyt. Alligevel vedtog Folketinget i november et lovforslag om, at isbrydning i fremtiden skal udliciteres til private firmaer. Omkostningerne ved at vedligeholde isbryderne og have dem liggende til kaj år efter år var blevet for høje. Så nu har de tre aldrene bjørne presset sig igennem den sidste is.

Isbryderne, Danbjørn og Isbjørn, der henholdsvis er fra 1965 og 1966, blev bygget efter en hård isvinter i 1963. Siden kom Thorbjørn til i 1980. Den sidste isvinter var i 1995-1996, og af forsvarsforliget fra 2009 fremgik det, at isbryderne skulle udfases. Alligevel blev isbryderne varslet igen i 2010 og i 2011, da det trak op til isvinter. Men fra denne vinter er det endegyldigt slut.

Nedenfor kan du se en video om isbryderne fra den hårde vinter i 2010.