[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Lars Bøgh Vinther, Forsvarskommandoen

Alene på Sjælland og Lolland-Falster er 12 pansrede mandskabsvogne (PMV) og 12 lastbiler kørt i beredskab sammen med 50 hjemmeværnsfolk.
Andre godt 100 hjemmeværnsfolk fra Totalforsvarsregion Sjælland står klar til at afløse kollegaerne.  PMVerne fra Antvorskov Kaserne er bl.a. kørt til Nykøbing Falster, Holbæk, Næstved og Skalstrup. Yderligere fire PMVere står klar i Slagelse og på Livgardens kaserne i Høvelte.
De 12 lastbiler er i beredskab fra de lokale hjemmeværnsdistrikter, fortæller informationschef Hans Arne Niclasen.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut vil snestormen ramme hårdest i Østersøregionen, Fyn og Sjælland.  Jylland går dog næppe ram forbi, og allerede mandag morgen var PMVere og lastbiler på vej fra Skive til falckstationerne i Grenå, Randers og Odder, fortæller operationsofficer Anders Petersen fra Totalforsvarsregion Midt- og Nordjylland.

På Fyn er to PMVer i beredskab i Odense og Svendborg, mens lastbiler er bemandede og i beredskab i Rudkøbing, Glamsbjerg, Ringe, Nyborg, Otterup og Ærøskøbing, fortæller operationsofficer Gert Knudsen.
Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland har endvidere kørt to PMVer fra kasernen i Haderslev til Sønderborg og Åbenrå. 

De første frivillige soldater fra Hjemmeværnet rykkede ud søndag aften, og hvis vejret arter sig som meteorologerne advarer om, kommer de tidligst hjem onsdag.