[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Thomas Jerichow, Forsvarets hovedredaktion

Arbejdet med forsvarets nye militærmanual, der skal give juridiske retningslinjer for fremtidens internationale militære missioner, tager fart de kommende måneder. Allerede næste uge afvikler projektgruppe militærmanual sit første symposium om rammer, indhold og emner for manualen.
”Vi er i fuld gang med dialogen med forsvaret om militærmanualen. Vi vil imidlertid også gerne drøfte manualen med civilsamfundet. Det gælder principielt alle, men særligt organisationer og akademikere, der beskæftiger sig med Danmarks folkeretlige forpligtelser i internationale militære operationer. Symposiet på tirsdag markerer indledningen til denne dialog.  Jo flere organisationer, grupper og individer, der giver deres besyv med om manualen jo bedre bliver vores forudsætninger for at få skrevet en anvendelig manual” mener Jes Rynkeby Knudsen.
Symposiet indledes med et oplæg. Derefter er ordet frit.
Seminaret afvikles på Forsvarsakademiet tirsdag den 22. januar klokken 13.00. Det sker i bygning 38. Tilmelding skal ske til Jes Rynkeby Knudsen på mail FKO-CHPMM@mil.dk. Alle interesserede er velkomne.