[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

Der er ikke gået mange minutter fra Kim Petersen og Per Rasmussen har slået foldetrappen på lastbilen ned og tændt for lys og varmen, til den første kunde kommer for at bytte bukser og en sweater. Og siden ankommer kunder fra Forsvarskommandoen og søværnets skoler på Nyholm i en lind strøm for at hente skjorter, tjenestesko, gradstegn og alt det andet, der hører til en uniform. De fleste får det de skal bruge, enkelte må nøjes med at afgive bestilling, så de kan få deres tøj, næste gang bussen kommer.

- Vi har de mest almindelige, skjorter og uniformsbukser til alle værn, men vi kan ikke have det hele. Det kan systemet ikke rumme. Skal man bruge noget specielt skive til vores postkasse og bestille, forklarer Kim Petersen. Han skyder på, at bussen har omkring 400 forskellige stumper med. Men så er der også fyldt på alle hylder.

Uniformsbussen kommer fra forsvarets depot i Slagelse og den betjener enhederne på Holmen, Forsvarets Materieltjeneste i Ballerup, Frømandskorpset og Gniben.  De får besøg enten hver 14. dag eller en gang om måneden. Uniformsbussen har kørt som forsøg i ca. seks måneder, og der er overvejelser om, at der skal flere stoppesteder på listen.

Se indslag.