[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Kommunikationsafdelingen

Med en sluttid på 4 timer og 13 minutter vandt Slædepatruljen Sirius stor respekt hos de mange tilskuere, der på trods af regnen overværede søndagens maratonløb i København. Tiden er langt fra eliteløbernes, men siriusdrengene gjorde vanen tro løbet hårdere for sig selv ved at trække en ca. 100 kg tung hundeslæde hele vejen og ved at løbe de sidste km i det tøj, de bruger på Grønland.


Slædepatruljen i det varme tøj kort før målet på Islands Brygge. Foto: Mads Wørmer. 

Også et hold skadede veteraner høstede særlig opmærksomhed. Fire deltagere fra det danske Team Veteran og to soldater fra det amerikanske marinekorps hold for skadede veteraner, Team Semper Fi, kørte maratonløbet i håndcykler og racerkørestole. De rullende veteraner holdt sig efter aftale med arrangørerne fra Sparta bag eliteløberne og brugte omkring 2 timer og 30 minutter på de meget våde 42,195 km.En af de amerikanske veteraner løb de 42,195 km med benprotese. Han  gennemførte på 4 timer og 47 minutter. Foto: Kim Eg Thygesen.Håndcyklerne fra Team Veteran. Foto. Mads Fridberg.

Forsvaret satte i det hele taget sit præg på det københavnske maraton. Ud over de mange løbere, der stillede op i trøjer med forsvarets logo og navn på mange forskellige enheder, eller ligefrem løb i uniform, hjalp hjemmeværnet med trafikregulering.