[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Det er en superspændende øvelse for os med at uddanne de tre boardinghold fra henholdsvis Tanzania, Kenya og Uganda, sagde chefen for Esbern Snare, Kommandørkaptajn Henrik Holck Rasmussen, mens de østafrikanske hold var om bord på skibet.

Se video fra øvelsen på youtube.

Øvelsen var en international kapacitetsopbygningsøvelse, der kørte sideløbende i Dar Es Salaam i Tanzania, Mombasa i Kenya, Djibouti og Port Victoria på Seychellerne. Det overordnede mål var at skabe grobund for regionalt samarbejde og skabe en fælles forståelse for procedurer, der skal sikre østafrikanske staters evne til at løse politiopgaver til søs.

Esbern Snare fungerede som målskib, det vil sige ”fjenden”, for tre boardinghold og assisterede med uddannelse og vejledning i, hvordan boardingholdene skal afsøge rum, visitere personer og taktisk sanitet, det vil sige at lære den enkelte soldat at yde førstehjælp på sig selv.

Esbern Snare deltog i uddannelsen, samtidig med at skibets er indsat i NATOs anti-piraterioperation ud for Østafrika. Øvelsen påvirkedes ikke af, at skibet i øjeblikket har tilbageholdt formodede pirater, som fortsat er om bord.