[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Med ordene:
 - Deres Majestæt og Deres Kongelige højhed, Prinsegemalen bydes hjertelig velkommen til Vordingborg Kaserne, som i år fejrer sit 100 års jubilæum”, indledte garnisonskommandanten, oberstløjtnant Per L. Hinrichsens, sin tale til Hendes Majestæt Dronningen.

- Vi er stolte af vores fane, som Deres Majestæt overrakte Det Danske Internationale Logistik Center på denne paradeplads den 19 JUN 2002. Vi er i særdeleshed stolte af og taknemmelige over, at Deres Majestæt bidrog til udformningen af vores regimentsmærke, som vi synes er det flotteste regimentsmærke af alle, og som vi bærer med stolthed i vores baretter, fortsatte han.Efter paraden blev Hendes Majestæt Dronningen ført til det nye auditorium, hvor hun fik en kort orientering om de forløbne og særdeles begivenhedsrige 100 år. Orienteringen blev afsluttet med en besigtigelse af den særudstilling, der har været opstillet i Vordingborg i foråret.

Herefter modtog Dronningen et prisbelønnet fuglehus, der er udviklet af den tyske porcelænsfabrik Gilitzer Porzellan i Thüringen, samt bogen ”Vordingborg Garnison i 100 år”, som er skrevet i anledning af jubilæet.

Hendes Majestæt Dronningens deltagelse i kasernens jubilæum var en del af det kongelige besøg i Vordingborg. Efter fejringen af jubilæet tog Hendes Majestæt videre på resten af programmet ledsaget af borgmesteren for Vordingborg Henrik Holmer. Fredag den 6. september fortsætter besøget på Møn, inden sommertogtet afsluttes.