[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Kommunikationsafdelingen

-Husk nu, at det gælder om at vinde. Ram flere gange end modstanderen.

Den utilslørede opfordring til at dele slag ud kommer fra den tidligere professionelle topbokser Thomas Damgaard, der er boksetræner på Hærens Officersskole. Og der var både jabs, stød og upper cuts i luften, da kadetterne fra Hold Pløger tirsdag havde bokstræning. Kadetterne er lige blevet færdige med deres bokseundervisning, og de har været til eksamen ved skolens eget boksestævne. Men de unge officerer stillede gerne op til en svedig ekstratime, da de professionelle boksebrødre Patrick og Micki Nielsen i forbindelse med Nordic Fight Night lagde vejen forbi officersskolen på Frederiksberg.


Patrick Nielsen holder øje med kadetternes træning. Med en vigtig kamp allerede lørdag ville bokseren ikke deltage i træningen.

De to boksere skal i ringen ved Nordic Fight Night lørdag den 15. februar. Derfor holdt de sig ude af de mange kampe på gulvet i gymnastiksalen og nøjedes med at kigge på og give gode råd.

- Niveauet var overraskende højt. Det er næsten som i en amatørbokseklub. Mange af de kunne godt stille op til en diplomkamp eller ved et debutstævne, siger Patrick Nielsen.

- Vi har jo bokset en del op til vores boksestævne, og jeg bokser også lidt i fritiden, så det var fantastisk at have nogle forbilleder til at kigge på, siger sekondløjtnant Anders Kjærgaard, der fik et par gode råd med på vejen.


Kadetterne har boksning i 14 dobbeltlektioner og afslutter med et stævne, der også er eksamen.

Boksetræningen på Hærens Officersskole er en del af den hårde fysiske træning, som kadetterne skal igennem som en del af deres uddannelse. Men boksningen handler ikke bare om fysik og selvforsvar.

- En fører skal kunne håndtere stress på kampladsen. Og en af de måder, som vi stresser folk på, er ved at have boksning. De skal kunne slå og få en på hovedet samtidig med, at de holder fokus på opgaven, forklarer idrætslærer kaptajn Nico Vels.

Se et indslag fra boksebrødrenes besøg på Hærens Officersskole her.