[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

Kolding er en af de mange kommuner, der har taget imod opfordringen til at højtideligholde Flagdagen for Danmarks Udsendte den 5. september. Kommunen har sendt skriftlig invitation til 525 lokale tidligere udsendte og deres familier til et flagdagsarrangement på Koldingshus. Kommunen har også indrykket annoncer i lokale medier for at invitere tidligere udsendte fra politiet og beredskabet.

Flagdagsarrangementet foregår i Riddersalen på Koldinghus klokken 16, men de inviterede har fri adgang til slottet fra klokken 15. Borgmester Jørn Pedersen og direktøren for Koldinghus Thomas C. Thulstrup taler.

-Jeg synes, at det er på sin plads at vise respekt, og derfor har vi igen fulgt opfordringen om at lave et arrangement på Flagdagen. Vi holder arrangementet på Koldinghus, fordi der skal være plads til folk og fordi, vi gerne vil give veteranerne og de pårørende en kulturel oplevelse, fortæller borgmester Jørn Pedersen.


Riddersalen på Koldinghus, hvor flagdagsarrangementet afholdes. Foto: Friis Fotografi

Borgmesteren har endnu ikke skrevet sin tale til Flagdagen, men han ved, at han blandt andet vil lægge vægt på det kommunale ansvar overfor de soldater, der kommer hjem med fysiske eller psykiske problemer.
- Jeg vil sige, at vi kan se, at der fortsat vil være behov for en indsats ude i verden, og at kommunerne skal være klar til at levere deres, når de udsendte kommer hjem igen.  

En uge før flagdagen har omkring 235 voksne, heraf små 100 veteraner og 92 børn tilmeldt sig Flagdagsarrangementet på Koldinghus.

Tyvstart med march
Allerede den 4. september holder Familienetværket og Forsvarsbrødrene for Kolding og omegn et alternativt flagdagsarrangement i Marielundskoven. De to organisationer arrangerer Fighter-march til støtte for foreningerne og veteranerne i Kolding. Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen deltager i marchen, der skydes i gang af grev Ingolf og grevinde Sussie af Rosenborg.

Fighter-Marchen er på 7 km, og starten går kl. 18.30 ved Parkskolen i Kolding. Se mere her