[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarskommandoen

Leif Christensen er Cypernveteran og deltager i Flagdagen i Struer for tredje gang.

- Jeg deltager i Flagdagen for på den måde hædre de soldater, som blev sårede og dem, som gav det ultimative offer og døde under fremmede himmelstrøg. Jeg møder op for at vise de efterladte respekt og på den måde vise dem, at de ikke står alene med savnet og deres store tab. Jeg forbander ordene selvmordsbomber og vejsidebomber. Så at fejre Flagdagen er et Must! Ikke en "tung" pligt!, forklarer han.

I Nyborg skal Steen Rasmusen af sted til Flagdagen sammen med sin far. Faderen er Cypernveteran, mens han selv har været i Bosnien med SFOR hold 8 (august 1999) og SFOR hold 10 (august 2000).

- Det er en stor ting, at vi har fået en Flagdag. Der er en del afsavn, når man er af sted, så det er godt, at man hædrer dem, der har været indsat for Danmark, siger han.

Steen Rasmussen har selv haft mén efter sin udsendelse. Han har tinitus efter en vådeskudsulykke og er i øjeblikket sygemeldt.

 

Steen Rasmussen var udsendt til Bosnien to gange. Foto: Per A. Rasmussen.


Direkte invitation
Sidste år var det Nyborgs borgmester Jørn Terndrup, der stod for kommunens første flagdagsarrangement. Han er selv tidligere soldat, men der var ikke mange fremmødte, så den nye borgmester Kenneth Muhs har valgt at invitere kommunens veteraner direkte.

- Jeg mødte et par stykker fra min ungdom. Det er også derfor, jeg møder op, siger Steen Rasmussen, som ser frem til at spise morgenbrød sammen sin far og de andre veteraner fra Nyborg Kommune.

Leif Christensen har ikke set mange bekendte til flagdagsarrangementet i Struer.

- Det er tredje gang, jeg deltager, men det var kun en gang, jeg mødte to, som jeg kendte, så vennemæssigt ser det lidt sort ud, siger han.

Læs mere om flagdagsarrangementet i Nyborg og Struer.