[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Lars Bøgh Vinther, Kommunikationsafdelingen

De historiske lokaler i Søofficersforeningen passede smukt til forsvarsminister Nicolai Wammens rosende ord til de to medaljemodtagere. Det var også her forgængeren Gitte Lillelund Bech for første gang uddelte ministerens egen særlige hædersbevisning i 2010.

Dagens modtagere var psykolog Anne Lillelund og redningsmand Christian Isaksen.
Anne Lillelund har været udsendt 18 gange i løbet af de 6 år, hun arbejdet i Forsvaret. Hendes første udsendelse var i 2007 til Afghanistan på hold 4. I 2010 sad hun i en kolonne på vej fra Armadillo-basen i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan, da det forreste køretøj kørte på en IED (vejsidebombe). Føreren af køretøjet blev dræbt.

Anne Lillelund har spillet en afgørende rolle i gennemførslen og udviklingen af den støtte, som psykologerne yder før, under og efter udsendelse. Hun har oplært en lang række af nyansatte psykologer i Forsvaret og har under sin ansættelse i Forsvaret formået af skabe stor respekt om det psykologfaglige arbejde med sin faglighed og psykiske robusthed.Anne Lillelund er i dag ansat i Udenrigsministeriet.

Redningsmand Christian Isaksen fra Sæby modtager Forsvarsministerens Medalje for at have udvist særligt mod og vilje i to situationer i 2013, hvor to personer blev reddet op af havnen. I begge tilfælde var han med til at redde personen op af vandet, og i det ene tilfælde hoppede han, uden redningsudstyr, selv direkte i havnen. Hans indsats var afgørende for at begge personer overlevede.