[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den 16. oktober fløj de danske fly deres første opgave i irakisk luftrum og Danmark var således blandt de første nationer, der havde kampfly i luften over irakisk luftrum. Bidraget opretholder en særdeles aktiv profil i missionen og gennemførte under Forsvarschefens besøg flyvning nummer 50. Forsvarschefen hilste i den forbindelse på piloterne, da de returnerede efter endnu en succesfuld mission over Irak.

Under besøget mødte og talte Forsvarschefen med de danske soldater og fik indblik i deres funktionsvilkår.


Forsvarschefen udtrykte sin stolthed og glæde ved at have en så kapabel og hurtigt reagerende enhed. Generalen mindede enheden om, at en forudsætning for effektiviteten ude er opbakningen derhjemme. Han bad derfor soldaterne om at huske på og anerkende kollegaerne ved Fighter Wing Skrydstrup, der alle løber ekstra hurtigt for at støtte deres opgaveløsning.

En del af bidraget - et såkaldt "Mission Target Approval Authority team" støtter bidraget fra Qatar. Holdet sidder i koalitionens luftmilitære hovedkvarter og sikrer, at de danske fly kun løser opgaver, som ligger inden for det danske mandat.

Forsvarschefens rejse blev afsluttet med et besøg ved "Mission Target Approval Authority" holdet i Qatar.

Generalerne fik bekræftet, at F-16 bidraget er kommet rigtigt hurtigt og godt fra start.