[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling

Stemningen i Copperbox Arena på Queen Elizabeth Olympic park i London nåede langt over kogepunktet da det danske hold i kørestolsrugby sent fredag eftermiddag besejrede Australien i kampen om bronzemedaljerne ved Invictus Games. Og taget i hallen var tæt på at blæse helt af, da den danske spiller Alexander Tarnberg først beskrev oplevelsen ved at spille i den store hal med et meget forbudt F-ord, og dernæst med blanke øjne og helt fra bundet af sit hjerte takkede publikum i hallen for støtten.

Et vigtigt element i kørestolsrugby er at blokere vejen for modstanderne, og det er tilladt at køre ind i hinanden. Det er ikke tilfældigt, at sporten også kaldes murderball.

Det danske rugbyhold spillede sin første kamp, ikke bare ved stævnet, men nogensinde, da det tidligere på dagen tabte til de britiske værter. Men kampen var så tæt, at både de danske spillere og den britiske træner, som holdet havde lånt til lejligheden, kørte ud fra kampen med løftede hoveder og masser af optimisme. En sikker sejr over New Zealand bragte holdet i semifinalen. Her blev det til et snævert nederlag til USA, der rutineret trak tiden ud, da danskerne i det sidste minut af kampen kæmpede for at udligne en føring på bare et point.

Det snævre nederlag var en mavepuster, og danskerne startede usikkert i kampen om bronzemedaljerne. Men fra starten af anden halvleg trak det danske hold fra og siden var det kun et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive. Rugbyspillerne vandt 13-8 og sikrede dermed Danmark den ottende medalje ved Invictus Games.

Stærkt comeback
Den syvende medalje kom hus bare et par timer tidligere, da det det danske bueskyttehold i en spændende finale slog Australien og dermed hentede den anden danske guldmedalje ved Invictus Games. På vejen mod finalen havde danskerne først slået Georgien og dernæst Italien.