[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

´Fremragende leder´, ´svigter aldrig sine kolleger´, ´altid klar til at støtte´, ´drager omsorg for de efterladte´ og ´går forrest, når en opgave skal løse´.

Det var blot nogle af de rosende ord, der lød til de ti livgardere, der i dag modtog hæderslegater fra ´Henning Remmens Støttefond for Gardere´.  De fik legater for at have gjort en særlig indsats i forbindelse med udsendelse med Den Kongelige Livgarde.


Det tiltrak en del opmærksomhed fra folk på gaden, at to tambourer spillede de ankomne gardere ind.
 Foto: Trine Axelholm

Hæderslegater blev uddelt af fru Else Marie Remmen og chef for Den Kongelige Livgarde oberst Klavs Lawes.

- Det en er stor glæde at stå her i dag omgivet af så mange hædersmænd. I har vist jer fra jeres stærke side, og det er med stolthed, at vi i dag kan fejre jer, sagde Else Marie Remmen.


Casper Bjerg Poulsen modtager sit hæderslegat af Else Marie Remmen, der er enke efter Henning Remmen. Foto: Trine Axelholm

En af legatmodtagerne var overkonstabel Casper Bjerg Poulsen.

- Han brokker sig aldrig selv efter en ni kilometer patrulje i brændende solskin med let maskingevær i Afghanistan, sagde Klavs Lawes under uddelingen.

Overkonstablen var en del af de sidste kamptropper på IAF 15.
- Det er en stor cadeau at blive anerkendt på den her måde. Og så for noget, som jeg selv synes, var en fed oplevelse. Det er flot at fonden, at det gør det. Det giver mening, sagde Casper Bjerg Poulsen.


Else Marie Remmen og de 63 gardere, der har modtaget det specielle hæderslegat for deres indsats i hårde kamphandlinger. Foto: Trine Axelholm