[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Signe Hare Olsen, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling

Efter seks måneder i Helmand var det cirka 275 mand store ISAF Hold 16 fredag genforenet for at afslutte udsendelsen med en parade og en march gennem Gardehusarregimentets hjemby.Arrangementet begyndte med en parade i Antvorskovshallen, hvorefter byens indbyggere fik mulighed for at hylde de hjemvendte under soldaternes march gennem bymidten. Dagen sluttede med musik og taler af blandt andre Slagelses borgmester og chefen for Hærens Operative Kommando.For holdets chef, oberst Kenneth Pedersen, var det en glæde at mærke opbakningen på turen gennem Slagelse. Men han nød også at have alle sine soldater samlet.

- I Afghanistan var vi spredt over et stort område, selv om vi alle sammen var i Camp Bastion., så i dag er det første gang siden vi tog afsted, at jeg har hele holdet samlet. Det er en god markering og et rigtigt fint punktum for det hele.

ISAF Hold 16 udgøres af II Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet, og består derudover af soldater fra Jydske Dragonregiment, Telegrafregimentet, Trænregimentet, Danske Artilleriregiment, Ingeniørregimentet og DANILOG (Det Danske Internationale Logistikcenter).

Se stemningsreportage fra kontingentparaden her