[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Når Kastellet på fredag igen byder velkommen til årets flagdag, vil det være uden synlige spor fra weekendens skybrud. I løbet af de seneste dage er der nemlig blevet arbejdet på højtryk for at rydde op, og det arbejde er ved at være overstået.

- Kastellet er absolut klar til årets vigtigste ceremoni. Under skybruddet blev gruset på ramperne revet ned, og enkelte brosten på pladsen ved monumentet lå ikke så pænt, så det har givet nogle udfordringer. Men det er i orden nu, siger kommandanten i Kastellet, major Jørgen Kold.

På selve flagdagen vil blandt andet kronprinsparret, forsvarsminister Nicolai Wammen og forsvarschefen, general Peter Bartram, lægge kranse ved Monumentet for Danmarks Internationale Indsats. Her vil også de pårørende til de soldater, der er faldet for Danmark under international tjeneste, være til stede.

Senere på dagen er der parade på Christiansborg Slotsplads, hvor 900 personer fra Forsvaret, Hjemmeværnet, politiet, Skat og Beredskabsstyrelsen – alle med det til fælles, at de har været udsendt for Danmark siden flagdagen 5. september sidste år.

Se programmet for flagdagen her.


Enkelte brosten ligger ikke så pænt, men på fredag vil Kastellet være klar til at tage imod kronprinsparret, forsvarschefen og de faldne soldaters efterladte.