[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Lars Bøgh Vinther, Kommunikationsafdelingen

Danmark er i færd med at donere en navigationssimulator til flådehavnen i Mombasa i forbindelse med kapacitetsopbygning i Kenya.  Derfor var seks kenyanske flådeofficerer på studiebesøg på Holmen, for at se nærmere på hvordan det danske søværn anvender simulatoren til undervisning og træning.

På Søværnets Officersskole fik kenyanerne på førstedagen en tur i simulatoren.  Filosofien er, at søfolkene først tilrettelægger en sejlads, så øves der igen og igen i simulatoren, hvorefter sejladsen  kan gennemføres i virkeligheden. I simulatoren er broen mørklagt. Gennem ruderne glider bygninger og moler forbi i original størrelse. Turen ud gennem Københavns Havn er meget realistisk. Oslofærgen dukker op ved udsejlingen og lige bag ved krigsskibet Absalon.

Dag to står delegationen til søs med skoleskibet Ertholm.
De kenyanske flådeofficerer er erfarne søfolk, så selve navigation og sejlads overlades til skibets oprindelige besætning. Det er sammenhængen mellem simulator, farvande og indlæring der er interessant for delegationen.- Med simulator kan du kollidere med moler og sejle på grund uden omkostninger. Der bruges ingen brændstof  og man engagerer heller ikke større besætninger.  Med simulatoren kan den kenyanske flåde uddanne flere navigatører og samtidig spare penge, som de kan bruge på andre ting, fortæller kommandørkaptajn John Ærø Hansen.
Han er udstationeret i Mombasa og er daglig rådgiver  for den kenyanske flåde.

Kom med en tur i simulatoren og på sundet med Ertholm her: