[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Kommunikationsafdelingen

Med den friske vind fra Svendborg Sund direkte i ryggen når Jan Overgaard op på over 60 km/t i timen på sin enkelstartscykel, og han kører det 50 minutters lange træningspas på en både kuperet og forblæst rute med et gennemsnit på over 38 km/t.


Jan Overgaard har lige overhalet en bil og er på vej mod topfarten. Det danske hold fik trænet godt igennem under træningssamlingen på Ollerup Gymnastikhøjskole.

Træningspasset er en del af den anden træningssamling for de 27 atleter, der udgør den danske trup. De skal fra den 10. – 14. september forsvare de danske farver ved Invictus Games i London.

Med over 400 tilmeldte atleter - alle sårede veteraner - fra 14 lande bliver legene en enestående oplevelse. Det er alle de danske veteraner overbevist om.

Når det kommer til de sportslige forventninger peger svarene til gengæld i mange forskellige retninger. I flere af de ni sportsgrene, der er på programmet, har de danske atleter af gode grunde intet kendskab til konkurrenternes niveau og har derfor heller ingen ide om, om det er realistisk at drømme om medaljer. I andre sportsgrene tror de på, at top fem placeringer eller endda medaljer er en realistisk mulighed.


Det danske basket hold har ikke trænet sammen mange gange, men har nået et fornuftigt niveau lyder vurderingen fra de spillere, der normalt spiller i den danske klubturnering.

- Jeg er med i basket og i nogle af atletikdisciplinerne, og jeg tror, at der er større mulighed for, at jeg trække noget hjem i atletik, så minimum en bronzemedalje, siger den danske holdkaptajn Maurice Manuel.    

På trods af den høje fart ude ved vandet er Jan Overgaard mere beskeden. Han lover blot at gøre sit yderste og gøre alt for at vinde. Og med kraft i lårene som Fabian Cancellara er det måske heller ikke helt urealistisk.

Se et indslag fra træningssamlingen.