[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Forsvarskommandoen

Forsvarschefen og SACEUR general Philip M. Breedlove har onsdag sammen besøgt de danske F-16 fly, der deltager i Air Policing over Baltikum for NATO.
- Jeg var stolt over at kunne vise SACEUR de danske F-16 kampfly, der opererer fra Estland. Den estiske forsvarschef har sagt, det var en historisk dag, da de danske fly ankom til den estiske flybase Amari. Esterne er glade for det danske bidrag, og især at vi var i stand til at rykke ud med kort varsel, forklarer general Peter Bartram.


Oberstløjtnant Bjarke Lomborg, SACEUR Philip M. Breedlove og forsvarschefen general Peter Bartram. Fotograf: Brian Junker Jensen.


Efter at have været på Amaribasen i Estland rejste de to generaler videre til Danmark, hvor SACEUR torsdag blandt andet skal lægge krans ved Monumentet over Danmarks internationale indsats på Kastellet.
- Personlige møder og relationer er afgørende, og jeg er derfor glad for SACEUR’s besøg i Danmark og ser frem til nogle gode drøftelser om Forsvarets og NATO's udvikling, siger forsvarschefen.

NATO får en vigtig rolle i forhold til at holde Forsvarets enheder skarpe, når indsatsen i Afghanistan bliver droslet ned.
- Forsvaret skal fastholde den professionalisme og det høje faglige niveau, der er opnået gennem mange års krævende indsatser i bl.a. Irak, Afghanistan, over Libyen og ud for Afrikas Horn. I den forbindelse spiller NATO en helt central rolle, mener forsvarschefen.


SACEUR efter at have lagt en krans ved Monumentet over Danmarks internationale indsats.  

Fakta om SACEUR
General Philip M. Breedlove er SACEUR  – Supreme Allied Commander Europe – og er blandt andet ansvarlig for udviklingen af forsvarsplaner, fastlæggelsen af styrkemål og afholdelsen af støtte NATO-øvelser samt træning af styrker under NATO’s kommando.  Philip M. Breedlove er amerikaner og har haft en lang karriere i US Air Force.
Se hans CV her.