[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

I Herlev bliver Flagdagen den 5. september fejret med ansigtsmaling til børnene, et træningsevent for veteraner på Fitness.dk i Herlev, salg af gule sløjfer i gågaden og senere taler, musik og fadøl. Det sørger et nyt netværk for veteraner på Vestegnen for. Netværket, som hører under Frivilligcenter Herlev, er under opbygning og bruger Flagdagen til at øge kendskabet til det nye initiativ.

- Det er jo oplagt, at vi inviterer veteraner til fest på Flagdagen, siger Lene Opsahl, der er koordinator på Frivilligcenter Herlev.


Flagdagen fejres mange andre steder end på Christiansborg, hvor billedet her stammer fra. I Herlev står et nyt netværk for veteraner for dagens arrangement.

Veterannetværket er blevet skabt efter, at Herlevs borgmester og socialdirektør har haft møder med lokale veteraner, der ønskede mere støtte.

- Kommunen spurgte Frivilligcenteret, om vi kunne løfte opgaven med at give flere tilbud til veteraner. Ikke bare i Herlev, men på hele Vestegnen. Det er nemt at komme til Herlev, så vi tror, at vi kan samle veteraner også fra andre kommuner, fortæller Lene Opsahl.

Netværket er endnu i startfasen, men har holdt enkelte arrangementer blandt andet med en feltpræst. Til oktober kommer der en veteran, der har været på gensynstur til Bosnien og fortæller.

- Der var omkring 30 tilhørere til arrangementet med feltpræsten. Der er ikke så mange tilmeldte til flagdagsarrangementet endnu, kun omkring 12 og deres pårørende, men vi håber på flere. Det tager lidt tid at løbe sådan et nyt netværk i gang. Men det er planen, at vi skal holde flagdagsfest hvert år, holde sommerfester og arrangere foredrag, siger Lene Opsahl.

Flagdagsarrangementet i Herlev bymidte begynder klokken 15, og klokken 17 fortsætter festen på Frivilligcenter Herlev, hvor borgmester Thomas Gyldal Petersen holder tale, og der bliver grillet, serveret fadøl og spillet musik.