[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I mange lande omtaler man Første Verdenskrig som den store krig. Det gælder dog ikke i Danmark, men alligevel fik krigen stor betydning for Danmarks udvikling. Den historie fortæller den nye udstilling på Mosede Fort, som H.K.H. Prins Joachim åbner den 6. august klokken 13.30. Besøg også udstillingens website: http://www.danmark1914-18.dk/

Mosede Fort, der ligger mellem Køge og København, blev anlagt i 1914. Det fik stor betydning, fordi det viste sig, at oprindelige befæstning i København lå alt for tæt på byen. De tyske kanoner havde nemlig meget længere rækkevidde, end man havde regnet med, da man byggede befæstningen. Forsvaret byggede en ny forsvarsstilling - den 21 kilometer lange Tunestilling - der gik fra Roskilde Fjord til Mosede Fort. Det danske krigsberedskab var med til at afholde de krigsførende lande fra at angribe Danmark.Tunestillingen og Københavns befæstning.

I Ishøj Kommune håber de på, at fortet bliver en turistmagnet, der kan tiltrække op mod 25.000 besøgende om året. Fortet har åbent alle dage fra klokken 10 til 17.

Se også et indslag om fortet her. Indslaget er fra 2009, så i dag ser fortet sikkert flottere og bedre renoveret ud.