[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Forsvarskommandoen

Chefsergent John Christensen er sammen med repræsentanter fra Forsvaret fløjet fra Berlin til Danmark. Omkring klokken 14:30 blev han genforenet med sin familie i Roskilde. John har det efter omstændighederne godt.

- Jeg vil gerne udtrykke min dybe anerkendelse af den indsats, som John har udført for sig selv og det hold han var en del af. Det er en indsats vi alle kan være stolte af. Jeg vil samtidig gerne understrege vigtigheden af, at familien nu får ro til at komme sig, siger forsvarschef, general Peter Bartram.

Forsvaret har i forbindelse med hjemkomsten planlagt et forløb, der skal hjælpe John og hans familie igennem den oplevelse, de har været udsat for. Et sådant forløb er normalt i forbindelse med hjemkomst efter international indsats. Programmet indeholder blandt andet et antal briefinger og samtaler med en psykolog, hvis det ønskes. Forløbet justeres efter de behov, som henholdsvis John og hans pårørende har.

Et af de væsentlige elementer i enhver bearbejdning af denne type oplevelser er ro. Forsvaret vil derfor i forbindelse med tilbagekomsten gerne opfordre medierne til at give familien fred, så John og hans pårørende hurtigst muligt kan komme tilbage til en normal hverdag.