[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarskommandoen.

Sportschefen for det danske skyttelandshold, Kristen Trap, er stolt af sine folk.
- Det er det bedste resultat nogensinde. Vi har deltaget i stævnet i Schweiz i 20 år, siger han.

I år var konkurrencen ellers ekstra hård, fordi der deltog 16 nationer mod normalt 11-12. Det er fordi, der ikke er noget militært skytte-VM i år. Stævnet foregik 4-8. august.

De danske medaljehelte var Steffen Olsen, René Kristiansen og Jacob H. Larsen. Steffen Olsen vandt individuelt på standardgevær 300m og sølv på militær hurtigskydning 300m. De tre danskere fik også sølv i standardgevær for hold og guld i hurtigskydning for hold.


Jacob H. Larsen fra Hæren og René Kristiansen fra Hjemmeværnet til tops i holdkonkurrencen i hurtigskydning. Steffen Olsen var allerede rejst videre til Granada, hvor han er udtaget til det civile VM.


Skytterne har på det sidste haft en opadgående formkurve og har høstet en del medaljer ved de seneste stævner, men Kristen Trap havde ikke troet, at de ville vinde guld i Schweiz. Særligt Steffen Olsen imponerede ham.

- Jeg er glædeligt overrasket over Steffen. Han har virkeligt trænet hårdt, siger sportschefen.

Dansk skytteunion har nu udtaget Steffen Olsen til VM i Granada, der bliver afholdt i september. Her er der meget skrappere krav end i de militære konkurrencer.

I nationskonkurrencen blev Danmark nummer to. Polakkerne var de eneste, som kunne slå de danske skytter i stævnet i Schweiz.