[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De længste kampe siden 1864. Et utal af operationer, patruljer og forsyningskolonner. Flere end 18.000 udsendelser.

Indsatsen i Afghanistan har været Forsvarets største opgave i mange år, og for første gang er der nu et samlet overblik over hele missionen ét sted – på forsvaret.dk/afghanistan.

På et interaktivt kort kan man nu bevæge sig rundt i de områder, hvor danske soldater har gennemført operationer, boet og er faldet. Det er første gang, Forsvaret viser, hvor de danske soldater er faldet og hvilke personer, der har modtaget Forsvarets tapperhedsmedalje i forbindelse med udsendelse.


Tidslinjen giver det kronologiske overblik over indsatsen fra 2001 til i dag.

Den nye afghanistanside viser desuden udviklingen af våben, udrustning, fly og køretøjer, som har været udsendt til Afghanistan, ligesom siden ser tilbage på den politiske baggrund for indsatsen på en tidslinje med beslutninger tilbage fra 2001.

- Indsatsen i Afghanistan har været en af Forsvarets mest krævende og komplekse missioner i nyere tid. Jeg er rigtigt glad for, at vi nu har en platform, der giver et overblik over Forsvarets samlede indsats. Forhåbentlig vil temasiden give en bedre forståelse af arbejdet og udviklingen siden 2001, siger forsvarschef, general Peter Bartram.