[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Signe Hare, Kommunikationsafdelingen

Martin Aaholm og Henrik Morgen er to af de tre veteraner, der fortæller deres historie på Store Scene i Skuespilhuset, når forestillingen I Føling - en krigsballet har premiere den 22. maj.

Forestillingen, der længe hed Føling-Føling-Vent-Slut! er et samarbejde mellem Den Kongelige Ballets balletkompagni, Corpus, og instruktøren Christian Lollike. Krigsballetten skal vise danskerne den menneskelige side af soldaternes indsats i Afghanistan. Derfor har man allieret sig med tidligere soldater, der kan fortælle deres personlige version af tiden i Helmand. Soldaterne er enten fysisk eller psykisk sårede veteraner fra Afghanistan. En af dem, Henrik Morgen, blev spurgt, om han ville være med i forestillingen i forbindelse med et genoptræningsprojekt.

- Jeg vil gerne fortælle min historie og vise, hvordan man kan tale om krig fra en anden vinkel, end hvad vi er vant til at se i medierne.

Også veteranen Martin Aaholm håber, at han ved at dele sin egen historie er med til at vise nogle nye sider af soldaternes tid i Afghanistan.

- Jeg har valgt at være med for at give folk et indblik i min situation.

Begge veteranerne skal være med på scenen, når cirka 30 dansere omsætter militærets manøvrer og fysiske øvelser til ballettens lette bevægelser.

Se indslaget hvor de medvirkende i stykket forklarer hvor meget balletten og militæret egentlig har til fælles.

I Føling - en krigsballet er skabt i co-produktion mellem Den Kongelige Ballets kompagni i kompagniet, Corpus og S/H (tidligere CaféTeatret) . Forestillingen spiller i Skuespilhuset fra den 22. maj til den 3. juni.

Læs mere på Det Kongelige Teaters hjemmeside her.