[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

400 år som regiment skal fejres. Og det er netop det, Gardehusarerne gør i aften med en opvisning på Christiansborgs Ridebane. Gardehusarerne vil blandt andet demonstrere, hvordan slag tidligere blev udkæmpet til hest med sabel.

Opvisningen begynder klokken 20, og der er gratis adgang for publikum, der kan komme til ridebanen over Marmorbroen.


Under generalprøven øvede livgarderne med bjørneskindshuer på for at vænne de nervøse heste til den anderledes hovedbeklædning.

Udover Gardehusarregimentets egen hesteeskorte, der optræder i rød galla, deltager også civile ekvipager samt Politihestens Venner og Den kongelige Stald Etat i opvisningerne, der suppleres med underholdning af Livgardens Tambourkorps samt Søværnets Tamburkorps.

Forud for opvisningerne er der fra kl. 16 til 18 være mulighed for publikum til at besøge staldene på Christiansborg.

400-året bliver også markeret med en udstilling på Tøjhusmuseet. Der er gratis adgang til udstillingen, der åbner officielt klokken 14.30 den, men det er muligt at se udstillingen allerede fra kl. 12 samme dag, når museet slår portene op. Udstillingen vil blandt andet vise uniformer og udstyr som har været brugt af gardehusarerne gennem tiderne frem til nutidens internationale operationer.

Se indslag fra dagens generalprøve