[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Fem veteraner fra den amerikanske veteranorganisation, Team Semper Fi, løber søndag med i Københavns maraton. De amerikanske veteraner er alle skadede soldater fra US. Marine Corps, og de er inviteret til Danmark af den frivillige organisation Team Veteran.

-Vi har over de seneste år etableret et rigtig godt samarbejde med Team Semper Fi. Vi løber sammen med dem i Marinekorpsets maraton i Washington og inviterer dem over til Spartas maraton i København. Den internationale dimension i veteranarbejdet er vigtig, og vi er taknemmelige for, at vi ved at have amerikanerne med i København, kan yde vores bidrag til det internationale samarbejde, siger Lars Bo Holm Pedersen, der er formand for Team Veteran.


Team Semper Fi løb også med Team Veteran i 2013 og 2014. Billedet her er fra sidste år.


Selv om amerikanerne selv betaler deres flybilletter, og Sparta sponsorer startnumre til alle, der løber med Team Veteran, har foreningen behov for støtte, for at kunne give amerikanerne et godt ophold i København. Derfor har Veterancenteret givet støtte til transport og indkvartering.

-Vi er glade for samarbejdet med de frivillige organisation, og det store arbejde de laver for veteranerne. Vi ved, at kontakten til de udenlandske veteraner er vigtig for vores egne veteraner, og derfor er vi glade for at kunne bidrage til det amerikanske besøg, siger major Lars Højbak fra Veterancenteret.

Lørdag holder Team Veteran Pastaparty for de danske og amerikanske løbere på Institut for Sprog på Svanemøllens Kaserne.

Det danske/amerikanske hold ved søndagens maraton bliver på 43 løbere og ni håndcykelkørere.