[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Den 27. juni indvies Ethiopian International Peace Keeping Training Centre i Addis Abeba i Etiopien. Træningscenteret skal uddanne soldater fra Etiopien og de andre lande i Østafrika, så de kan løse deres opgaver på den bedst mulige måde, når landene sender deres soldater på fredsstøttende missioner i andre lande i Afrika.


Et af de projekter Forsvaret støtter i Østafrika er International Peace Support Training Centre i Nairobi i Kenya.

Danmark støtter det nye center i Etiopien ved at sponsorere kurser, og det er et af mange eksempler på projekter i Østafrika, som Forsvaret støtter igennem Freds- og Stabiliseringsfonden. Forsvaret har i forvejen udsendt en militær rådgiver til et tilsvarende center, International Peace Support Training Centre, der ligger i Nairobi i Kenya. Her bidrager en anden dansk rådgiver også til opbygningen af en regional udrykningsstyrke, East African Standby Forces, der skal kunne sættes ind i forbindelse med konflikter i regionen.

Forsvarets deltagelse i stabiliseringsprojekterne ledes fra Værnsfælles Forsvarskommando i København. Forsvarets.tv fik lov at komme med, da den nye chef for området var på sin første rejse til Etiopien, Kenya og Sydsudan for at mødes med rådgiverne og de danske forsvarsattacheer, se på de danskstøttede projektet og lære mere om Østafrika.