[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Emma Kirketerp, Værnsfælles ForsvarskommandoSådan så det ud, da Marie Lynge havde slået verdensrekord i finneforhindringsbane. Foto: holdet

Den danske marinefemkæmper Marie Lynge har slået verdensrekord i disciplinen finneforhindringsbane til europamesterskabet i marinefemkamp, CISM Open European Cup, i Eckernförde i Tyskland. Marie Lynge svømmede i tiden 50,1 sekunder, hvilket er 2,5 sekund bedre end hendes personlige rekord. Og det rakte altså til en førsteplads.

- Jeg er rigtig glad. Det er noget, jeg har trænet målrettet for i et år, siger premierløjtnant Marie Lynge, der til daglig er sprogofficer.Her passerer Marie Lynge den sidste forhindring. Foto: holdet

Marie Lynges rekord var et helt sekund bedre end verdensrekorden, og da det gik op for tilskuerne, jublede de på tilskuerrækkerne i svømmehallen, fortæller Marie Lynge.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var helt fantastisk at opleve de andre nationer juble på mine vegne, siger hun.

Danskere i verdenseliten
Det danske herrelandshold i marinefemkamp blev torsdag den 16. juli tredjebedst i holdkonkurrencen. Kun slået af Polen og Tyskland - to fuldtidsprofessionelle hold.

Og det er særlig flot, da det danske landsholds deltagere er amatører i den forstand, at de har job ved siden af deres sportsgren, hvorimod mange af de andre nationers femkæmpere er fuldtidsprofessionelle.

- Det er jo helt fantastisk, at de formår at være med i verdenseliten, siger sportschef Erik Madsen.Her ses det danske landshold i marinefemkamp efter finneforhindringsbanen. Foto: holdet

Medaljehåb til VM
Marie Lynge håber på endnu en verdensrekord til verdensmesterskaberne, CISM World Games, i Sydkorea i starten af oktober.

- Mit mål er at få min tid ned på 49,8 eller 49,9 sekunder. Det bliver hårdt, men jeg vil gøre mit bedste, siger Marie Lynge.Marie Lynge på podiet til Open European Cup. Foto: holdet

Resultaterne til EM er blot et skridt på vejen mod medaljehåb til VM i oktober, hvis man spørger sportschef Erik Madsen.  

- Målet er at komme på præmieskamlen til World Games, og med de fantastiske præstationer er vi godt på vej, siger Erik Madsen.

MARINEFEMKAMP
Marinefemkamp består af fem discipliner: finneforhindringsbane, livredning, forhindringsbane, sømandskab og amfibieløb.

Udover Marie Lynges verdensrekord på finneforhindringsbanen, satte Mads Lunde dansk rekord på forhindringsbanen. Det danske landshold vandt også fire individuelle medaljer.  

Læs mere og se flere billeder på Marine Femkamp Danmarks Facebookside