[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Tekst og foto: Thorbjørn Forsberg / VFK

Den 13. november var kulminationen på mange måneders arbejde af frivillige og brugere fra Veteranhjem Trekantsområdet. Her kunne man nemlig byde medier og særligt inviterede gæster udenfor til indvielse af et nyt shelter, som tidligere udsendte og deres familier fremover kan bruge kvit og frit.


H.E. Grev Ingolf af Rosenborg var med til indvielsen af det nye shelter for veteraner og afslørede i samme anledning en træ-platte.

Det er veteraner og frivillige, der selv har bygget shelteret, da først de nødvendige tilladelser var indhentet. Det begyndte de på i maj-måned 2015, og shelteret stod færdigt i oktober samme år.

- Det betyder, at vi nu kan tilbyde veteranerne et andet sted at slappe af. Her kan man komme væk fra trafik og mange mennesker, og mange oplever at hjertet slå på en anden måde ude i naturen. Man hviler mere, forklarer Steen ”Sammy” Samuelsen, næstformand ved Veteranhjem Trekantsområdet i Fredericia.

Vil ikke afsløre beliggenheden

Ideen opstod, efter at en gruppe veteraner i 2014 havde sovet i bivuak i skoven i nogle dage henover sommeren 2014. Næstformanden og skovejeren Søren faldt i snak, og Søren tilbød et mere fast beliggende shelter.

- Det blev vi rigtig glade for, for det betyder meget at have sådan et sted, hvor man kan finde ind i sig selv, siger Steen Samuelsen, som har været veteranhjemmets tovholder på projektet.


Danmarksforbundet i Vejles formand Erik Dam overrækker et Dannebrogsflag til Steen Samuelsen, næstformand i Veteranhjem Trekantsområder og tovholder på shelter-byggeriet.

Han vil dog ikke afsløre den præcise beliggenhed. En betingelse for dispensationen i forhold til at bygge i en fredet skov, som Skov- og Naturstyrelsen har bevilliget, er nemlig, at det ikke er offentligt tilgængeligt men kun er forbeholdt veteraner og deres nærmeste.

- Vi er sted i Vejle Kommune, men mere vil jeg ikke sige. Det er for alle tidligere udsendte, men vi vil gerne vide, hvem der tager herud. Derfor skal man kontakte Veteranhjem Trekantsområdet, hvis man vil bruge shelteret. Så skal vi nok give anvisninger til, hvordan man kommer herud, fastslår Steen Samuelsen.


Efter overrækkelsen af det nye flag kunne det ses vejre i vinden ved shelteret.

Gode dage i naturen

En af de veteraner, der var med til at bygge shelter-området med bålplads og flagstang, er Jannik, som ikke oplyser sit efternavn. Han var udsendt til Balkan i 1990’erne og har efterfølgende været ude at sejle. Han har også boet i en skov samt søgt efter roen på en ødegård i Sverige, hvor han boede i syv år.

Han har fået en del ud af at være med i projektet og glæder sig over mulighederne.

- Det har været nogle gode dage i naturen, og det er dejligt at komme ud, hvor der er noget ro, forklarer han.


Området er blevet døbt Sørens Rast, opkaldt efter skovejeren.