[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Lars Bøgh Vinther, Kommunikationssektionen

Middeltemperaturen for maj måned var i år den laveste nogensinde, siden man i 1949 indledte målinger hos Siriuspatruljen i Daneborg. Ifølge DMI endte gennemsnitstemperaturen på -11,1 hvor normalen ligger på -6. 
Men i Nordøstgrønland er man vante til kulden. På vestkysten slipper man normalt lettere, men sådan var det bare ikke i år. 

I februar nåede temperaturen på den centrale vestkyst ned omkring -30, og Vestisen bredte sig metertyk helt ned til mundingen af Godhåbsfjorden.
Kulden fortsatte og fortsatte. Selv i starten af juni var der snestorm i Nuuk. Og da bygderne på vestkysten er afhængige af jævnlige besøg fra forsyningsskibe, måtte inspektionsskibet Triton og inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen lave isbrydning til en rutineopgave. - Vestisen nåede ikke over en meters tykkelse, så hverken Triton eller vi havde problemer, fortæller Ejnar Mikkelsens chef, kaptajnløjtnant Jørgen Bruun.
-Vi sad fast nogle gang og det sang i skroget, men bagefter havde vi vores dykker til at undersøge for skader, og der var ikke en ridse at se, slutter Jørgen Bruun.

Se video fra forårets isbrydning på vestkysten, bla. med flotte droneoptagelser af Triton.