[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Nick Soltani & Tobias Douglas

Søværnets Dykkerskole har planlagt at dykke og lave en række øvelser på kajen Ved Stranden lige udenfor Forsvarsministeriet ved Christiansborg. På programmet i Forsvarsministeriet er der også live transmission fra de udsendte soldater i Irak og Afghanistan, hvor man som gæst kan få mulighed for at stille spørgsmål til de udsendte.  Livgardens Tamburkorps spiller og underholder med musik og der er, traditionen tro, mulighed for at se og opleve noget af Forsvarets materiel. Det indebærer bl.a. et infanterikampkøretøj og et F-16 fly. Uden for Forsvarsministeriet vil Hjemmeværnets Motoriseret Infanterikompagni København, vise deres kunnen med en udstilling. Dørene er åbne kl. 18-23.30.På Nyholm, ved officersskolen, holder Søværnet åbent skib på skoleskibene Alholm og Ertholm. Ombord på skibene vil der være kadetter, der fortæller om livet på skibene og om søofficer uddannelsen.

Hos Livgarden har de som de andre år rigtig mange aktiviteter, omkring 25 stykker. Det foregår i og omkring Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot. Her kan man lære mere om Forsvaret, livet som soldat og oven i købet smage på soldaternes feltrationer. Der vil også være militærkøretøjer, som man kan komme ind og sidde i, ligesom det er muligt at blive sminket, besøge Hjemmeværnskompagni Rosenborg mv. Her vil det også være muligt at møde Marinehjemmeværnet.  Arrangementet hos Livgarden starter kl. 18.Hjemmeværnet står også for et par aktiviteter.  På Rådhuspladsen vil der være en stor udstilling med bl.a. Hjemmeværnets uniformer igennem tiderne, fremvisning af materiel og musik. Hjemmeværnets aktiviteter er kl. 17.00-24.00.

Dette er bare nogle af oplevelserne, der er på Kulturnatten i Forsvaret, når der bliver holdt åbent hus d. 9. oktober – så der er god grund til at tage en tur rundt i København.

Læs mere om kulturnat i Forsvarsministeriet.