[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Morten Brandstrup, VFK-KOM

Hvis man dristede sig helt op på 4.sal i Forsvarsministeriet var der mulighed for at stille spørgsmål til de udsendte soldater i henholdsvis Irak og Afghanistan. Under ministeriets tag blev der nemlig flere gange i løbet af aftenen stillet direkte igennem til de to lejre, hvor soldaterne fik mulighed for at fortælle om deres dagligdag.

Udenfor var der en livlig aktivet i Hjemmeværnets område, hvor børn kravlede på en lastvogn og på det infanterikampkøretøj som Livgarden havde medbragt og opstillet foran ministeriet.

I Holmens Kanal lyste gnister kraftigt op nede fra vandet, hvor dykkere fra Søværnets Dykkerskole demonstrerede, hvordan deres dykkere kunne svejse under vandet.Den måske største interesse vakte det F-16-fly, som var opstillet på Christiansborg Slotsplads lige overfor Forsvarsministeriet. Her fik børn såvel som voksne mulighed for at komme helt tæt på Danmarks kampfly, ligesom alle interesserede kunne få lov at sidde i cockpittet. Det vakte især begejstring blandt de helt små, som kunne få lov at være pilot for en enkelt dag.

Se videoreportage fra kulturnatten omkring Holmens Kanal: