[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Medaljen er indstiftet som påskønnelse af den indsats, som har fundet sted i perioden 1948-2009 i de konflikt- og katastrofeområder, der er sammenfaldende med de områder, som står opført på Monumentet over Danmarks internationale indsats efter 1948, der står i Kastellet i København.


Viceforsvarschef generalløjtnant Per Ludvigsen overrækker en af de nye medaljer ved medaljeparaden på Kastellet på flagdagen.

Forsvaret har identificeret mere end 30.000 veteraner, der har været udsendt for Forsvaret mellem 1948 og 2009. I første halvdel af september måned i år modtager veteranerne en invitation til at deltage i en medaljeparade. Brevet fortæller blandt andet, hvordan man kan tilmelde sig til at deltage i en parade. Arrangementerne bliver afholdt på et bredt udsnit af Forsvarets tjenestesteder i løbet af 2016.

Vær opmærksom på, at der er en begrænsning på deltagelsen ved de enkelte arrangementer. Det betyder, at arrangementerne lukker for tilmelding, hvis det maksimale antal deltagere tilmeldes. I så fald vil du have mulighed for at vælge at deltage i et af de øvrige arrangementer.

Er du veteran, men har ikke modtaget invitationen med post i løbet af første halvdel af september måned, og mener du, at du er i målgruppen for medaljen, kan du søge om at modtage medaljen ved at benytte nedenstående link. Hvis du søger inden den 30. oktober 2015 og din ansøgning kan godkendes, har du mulighed for at vælge at deltage i et af Forsvarets arrangementer og få medaljen overrakt der. Du kan naturligvis også søge om at modtage medaljen efter den 30. oktober 2015, men du vil i så fald modtage medaljen med posten.

Du kan søge om at modtage medaljen ved at benytte linket nedenfor.

Behandlingen af din ansøgning sker lettest, hvis du benytter denne mulighed. Har du ikke mulighed for at udfylde ansøgningsskemaet online, er du velkommen til at printe en kopi af ansøgningsskemaet og sende det med posten. Bemærk dog, at behandlingen vil tage længere tid, hvis du sender med post.

Medaljen er en anerkendelse for den samlede indsats i perioden 1948-2009. Det er altså ikke en missionsmedalje, der knytter sig til en enkelt mission, og der tildeles derfor kun én medalje uanset antallet af udsendelser i perioden.

Hvis du er efterladt pårørende til en veteran, kan du også søge om at modtage medaljen på vegne af den afdøde. Du skal bruge det samme ansøgningsskema som nedenfor.

Har du været udsendt som medarbejder i Beredskabsstyrelsen i perioden 1948-2009, kan du læse mere her: BRS.dk.

For at søge om at modtage medaljen, klik her:

For at downloade kopi til print for at sende din ansøgning med posten, klik her: