[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Forsvarschefen er lige nu sammen med forsvarsminister Carl Holst på besøg hos det danske kampflysbidrag på Al-Jaber-base i Kuwait. Og under besøget løftede forsvarschefen sløret for sin militære anbefaling til regeringen angående F-16-bidraget.

- Jeg har i min militære anbefaling til regeringen sagt, at F-16-bidraget bør trækkes hjem, når mandatet udløber 1. oktober, siger forsvarschef, general Peter Bartram, og fortsætter:

- Vi har løst en stor og vigtig opgave, men jeg må også erkende, at støttestrukturen derhjemme er presset. Vi trænger til at få en pause, så vi kan blive klar igen. Der er også et behov for at tage højde for flyenes restlevetid, så de kan anvendes indtil de nye kampfly kan overtage.

Forsvarets støttestruktur er baseret på, at F-16-flyene er udsendt i en periode for derefter at komme hjemme igen og genopbygge.

- Det er klart, der er en masse faktorer, der spiller ind for, hvornår vi kan blive klar igen. Når Forsvarsministeren på et tidspunkt igen beder mig om en militær anbefaling, så vil vi i den konkrete situation analysere de mange variabler og fremlægge en anbefaling med beskrivelse af eventuelle konsekvenser. Og beder regeringen os om at genindsætte flyene, gør vi naturligvis det, siger forsvarschefen.