[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Forsvarsminister Peter Christensen besøgte mandag den del af Værnsfælles Forsvarskommando, der er placeret i København. Den nye minister blev modtaget af et æreskommando fra den Kongelige Livgarde og havde et møde med ledelsen, før han blev vist rundt i Kuglegården og fik orienteringer om arbejdet i stabene.Efter turen rundt i huset talte Peter Christensen til medarbejderne i Kuglegårdens kantine. Ministeren berørte blandt andet de seneste års omstilling af Forsvaret og udtrykte sin anerkendelse af den indsats som medarbejderne har ydet.

-Vi trækker fra politisk side hårdt på Jer, og det kommer nok ikke til at ændre sig i fremtiden, desværre.... sagde ministeren blandt andet med henvisning til den politiske situation.Peter Christensen slog også fast, at Forsvaret kommer til at arbejde inden for den økonomiske ramme, der er defineret af det gældende forsvarsforlig.

-Det vil der ikke blive lavet om på. Det er jo et forlig, som der står et bredt politisk flertal bag. Men når det er sagt, så er det ikke sådan, at jeg lukker øjne og ører, og hvis der er ting, som nødvendigvis skal justeres, så er jeg selvfølgelig også klar til at gå tilbage til forligskredsen, sagde ministeren videre.

Mandag i næste uge besøger forsvarsministeren den del af Værnsfælles Forsvarskommando, der er placeret i Karup.

Se et videoindslag fra ministerens besøg her.