[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kilde: Forsvarsministeriet
Foto: Henrik Wallström


Støtteskibet Absalon deltager lige nu i NATO’s antipirateri-operation Ocean Shield ud for den østafrikanske kyst. Her bidrager skibet, ligesom danske orlogsskibe har gjort jævnligt siden 2008, til den internationale indsats mod pirateri.
 
Under besøget overværede forsvarsminister Peter Christensen blandt en antipirateri-øvelse, hvor han på tæt hold oplevede, hvordan de danske udsendte - sammen med deres internationale samarbejdspartnere i operationen - bidrager til, at truslen fra piraterne ud for Afrikas Horn er faldet markant.
 
Og det var en meget imponeret forsvarsminister som under besøget udtalte:

- Det er første gang, at jeg som forsvarsminister besøger en af Forsvarets udsendte enheder. Og jeg må sige, at jeg særligt er imponeret over den professionalisme, dygtighed og det engagement, som vores danske udsendte lægger for dagen herude i den virkelige verden, hvor det rigtig gælder.

- Jeg er ved dette besøg i den grad blevet bekræftet i, at det danske forsvar yder en kæmpe indsats - også her i farvandet ud for Afrikas Horn, som i dag er markant sikrere at sejle i for søfolk og andre sejlende, end det var for blot få år siden. Det kan vi takke vores danske mænd og kvinder i uniform for - og det er lige præcis, hvad jeg også har gjort, mens jeg har været om bord på skibet. Det fortjener de, fortæller forsvarsministeren.


Besøget på Absalons var forsvarsminister Peter Christensens første besøg hos en af Forsvarets udsendte enheder.