[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

I et par minutter kort efter kl. 18 torsdag aften var Forsvaret klart i spidsen for DHL-staffen i Fælledparken i København. Forsvarets næsten 300 hold startede i de første startgrupper, så det var en grøn bølge af løbere i Forsvarets trøjer, der førte det store felt ud på stierne i Fælledparken.

Da feltet efter omkring fire km løb forbi Forsvarets store telt, havde løberne fundet deres eget tempo, og løberne i de grønne trøjer var fordelt ud over hele slangen af løbere, der i de næste timer fyldte Fælledparken. Forsvaret havde både hold, der løb hurtigt og hold, der tog det mere roligt.


Forsvaret var tungt repræsenteret i starten. Her er det anden startgruppe.

Nogle af de hold, der løb hurtigt, kom fra Gardehusarregimentet, der havde sendt rigtig mange løbere til stafetløb.

-Jeg er på lynholdet, så det er vigtigt, at holdet får en god tid. Jeg deltager for at repræsentere Forsvaret og vise, at vi også kan være med. Og så skal vi have noget rødvin bagefter, siger Trygve fra I/I GHR. 

-Jeg er med, fordi min delingsfører siger, at jeg skal, siger Christoffer Hansen, der også er fra Gardehusarregimentet med et grin.

-Nej, jeg synes det er sjovt, men det vigtigste er, at man møder nogle af dem man kender fra andre steder i Forsvaret, fortsætter han.

Mødet med kolleger, man har arbejdet sammen med tidligere eller har været udsendt sammen med, er en vigtig grund til at være med i stafetten

-Det handler ikke om, at få en god tid, men om at få en god oplevelse. Det betyder meget, at man kommer herind og møder gamle kolleger, siger Søren Petersen fra garnisonskommandanten i Vordingborg.


En løber med overskud

At løberne på Danmarks skarpeste Team er mere interesserede i hygge end i at løbe hurtigt, passer godt til DHL-stafetten. Speakeren understreger inden starten, at det ikke gælder om at slå dansk rekord, og særligt de hurtige løbere skal sno sig for at komme frem. Forsvarets deltagelse handler da heller ikke om at komme først.

-DHL-stafetten er en god lejlighed til at mødes som virksomhed. Både samlet og for de enkelte tjenestesteder. Man laver noget sammen og mødes med gamle kolleger. Men samtidig er det naturligvis en god mulighed for at markere Forsvaret som en mangfoldig og aktiv arbejdsplads, siger kaptajn Mikkel Soelberg, der er leder af konkurrenceelementet ved Center for Idræt under Forsvarets Sundhedstjeneste.

Udover løberne i årets grønne og orange trøje, var Forsvaret også repræsenteret af løbere fra Veterancenteret i gule løbetrøjer og blå løbere fra Forsvarsministeriet og nogle af styrelserne. Også et talstærkt hold fra Hjemmeværnet var i blå trøjer.

Blandt de grønne løbere skilte et fællesnordisk hold sig ud med en specialdesignet NORDEFCO-udgave af løbetrøjen. Holdet bestod af løbere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland og repræsenterede det nordiske samarbejde.


Det fællesnordiske hold inden starten.

Ideen til at stille med det nordiske hold kommer fra Henrik Skovhave, der er Danmarks medlem af koordinationsstaben i det nordiske forsvarssamarbejde NORDEFCO.

-Det nordiske samarbejde er andet end møder og aftaler. Det er også personlige relationer og socialt engagement. Og derfor synes jeg, at det var en oplagt mulighed at stille med et NORDEFCO hold, når vi der har et møde i København på samme tid, som Forsvaret løber DHL-stafet, siger Henrik Skovhave.

Største hold i Aalborg
I Aalborg gjorde Forsvaret sig bemærket som det største af alle de hold, der løb i Kildeparken. Aalborg Garnisons Idrætsforening alene stillede med 635 løbere og de øvrige tjenestesteder i det nordjyske stillede med yderligere 500 løbere.


Nogle af Forsvarets mange løbere samlet før løbet. Foto: Mads Nylander

Også sportsligt gjorde Forsvaret sig bemærket i Aalborg. To hold værnepligtige fra 4. og 5. HBU-kompagni ved Trænregimentet sluttede helt i top blandt de 1300 hold, der løb i Aalborg.

Se flere billeder fra DHL-staffen i København her.

Se flere billeder fra DHL-staffen i Aalborg.