[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Kørsel i hundeslæde og overnatning i snehuler. Det er nogle af de aktiviteter, en gruppe skadede soldater skal prøve kræfter med, når de til marts tager til Sverige på en weekendsamling. Turen er arrangeret af DIF Soldaterprojekt, men er finansieret af overskuddet fra Kastelløbet 2014.


Soldaterne fra Veterans in Motion med checken fra Kastelløbet. Efter overrækkelsen løb eller cyklede folkene fra løbet og et par af sponsorerne en tur med veteranerne, der løb på rulleski.

Søndag overrakte Ulla Haberl, der er med til at organisere Kastelløbet, en stor check på kr. 38.500 til soldaterne, der var repræsenteret af den gruppe skadede soldater, som til marts skal løbe Vasaløbet på langrendsski.

-Pengene er en tak fra os almindelige danskere til nogle mennesker, der har ydet en indsats. Vi vil gerne give lidt tilbage, og det gør vi ved at arrangere Kastelløbet, der giver overskuddet til sårede soldater, siger Ulla Haberl

DIF Soldaterprojekt har siden 2011 arrangeret en lang række af sportslige aktiviteter for skadede soldater. Både i form af ugentlige træninger på Svanemøllens Kaserne og igennem forskellige camps, hvor de skadede soldater har udfordret sig selv med nye sportsgrene. De fleste af de fysisk skadede soldater, der har været med i Soldaterprojektet, er efterhånden i gang med at dyrke idræt i klubber rundt om i landet. Men soldaterne vil gerne blive ved med at mødes, og derfor har DIF Soldaterprojekt i de seneste tre år ved hjælp af pengene fra Kastelløbet arrangeret weekendsamlinger med vægt på det sociale. I år finder den første samling sted i Sverige. 

-Pengene fra Kastelløbet gør det muligt, at de lave de her aktiviteter. Der skal 25 skadede soldater med til Sverige. De otte af dem skal deltage i løbet, og resten skal blandt andet køre i hundeslæde, køre på snescooter og vinterovernatte i telte eller snehuler, fortæller Rune Oland, der er idrætskonsulent i DIF Soldaterprojekt.

Senere på året mødes de skadede soldater til endnu en samling for pengene fra Kastelløbet.