[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Den 29. april får idrætsforeningen på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot igen lov til at spærre den inderste del af Roskildevejen af, så deltagerne i den fjerde udgave af Hærløbet kan få lov at prøve kræfter med Valby Bakke. Endda to gange hvis de vælger at løbe 10 km. Det er dog tilladt at gå op ad både bakken på Roskildevejen og de andre knolde på den kuperede rute, hvis formen ikke er til bjergløb.
- De tilbagemeldinger, vi fik omkring ruten sidste år, var generelt positive. Folk synes, at det er sjovt med bakkerne, fortæller kadet Thorvald Büchert, som er kommunikationsansvarlig for løbet. Starten Mændene var længst fremme ved startstregen, men der var også mange kvinder med i 2014-udgaven af Hærløbet. 

Mændene var længst fremme ved startstregen, men der var også mange kvinder med i 2014-udgaven af Hærløbet. 

Sidste år var målet placeret på siden af slottet. I år er det flyttet ind i selve slotsgården, hvor der også er spisning efter løbet.- På den måde sikrer vi, at der også er en god stemning, når de sidste løbere kommer i mål, siger Thorvald Büchert.HærløbetGlade deltagere på toppen af bakken. I år er målet flyttet ind i slotsgården.Kadetterne forventer, at deltagerantallet i år når op omkring 700 løbere, hvilket vil være ny rekord. Derfor regner arrangørerne med, at de kan sende en stor check videre til Kammeratstøtteordningen, som får årets overskud.-Vi vil gerne støtte projekter, der ikke bare støtter veteraner, men også deres familier og det kan vi nå ved at give overskuddet til Kammeratstøtteordningen, siger Thorvald Büchert.

Glade deltagere på toppen af bakken. I år er målet flyttet ind i slotsgården.

Flere af sponsorerne har også givet gaver, som arrangørerne deler ud som lodtrækningspræmier. Derfor behøver man ikke være hurtig på bakkerne for at gå hjem med en præmie.Også i år støtter udsendte soldater Hærløbet. Der bliver løbet Hærløb i Kabul og Mali, ligesom de udsendte soldater i Irak støtter løbet, uden dog at løbe på samme tid, som der løbes i København. Der er sidste tilmeldingsfrist til Hærløbet søndag den 26. april, men arrangørerne opfordrer til, at man tilmelder sig inden torsdag i denne uge, fordi de skal sende bestilling på løbetrøjer på fredag.