[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando


Anders Kilen laver dybe knæbøjninger med skoleelever på Rådhuspladsen.

De blå træningsmåtter var kun tomme i sekunder ad gangen, da tre mand fra Center for Idræt gennemførte mikrotræningspas på Rådhuspladsen i København. Træningen foregik som en del af Forskningens Døgn. Det ene hold skoleelever afløste det andet og prøvede kræfter med øvelser fra Forsvarets træningsprogrammer.


Michael Lindholm (tv) og Anders Kilen kigger på, mens Frederik Sevelsted laver coretræning med skoleeleverne.

-Vi ser Forskningens Døgn som en mulighed for at præsentere vores mikrotræningsprojekt, som primært bygger på forskning fra Afghanistan, siger kaptajn Michael Lindholm, der er næstkommanderende i Studie- og Udviklingssektionen ved Forsvarets Sundhedstjeneste, Center for Idræt.

I mikrotræningsprojektet har Center for Idræt fundet frem til, at man kan opretholde et højt fysisk niveau ved at træne ofte og med høj intensitet i kort tid af gangen, 10 – 15 minutter, i stedet for at træne i minimum 45 minutter, som man typisk gør, hvis træningen er et punkt på et skema. Det er interessant, fordi soldater kan have svært ved at finde tid til at træne og derfor med fordel kan træne i pauser mellem andre aktiviteter.

Men mikrotræningen kan også være relevant for de skoleelever, som deltager i Forskningens Døgn.

-Med den nye skolereform skal eleverne være aktive, og så er det jo en god mulighed at implementere mikrotræning, coretræning osv.  Alle har godt af det, ung som gammel, så det ser vi som rigtig godt, forklarer Michael Lindholm.

Se et indslag fra træningen på Rådhuspladsen herunder