[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Tekst og fotos af Kim Vibe Michelsen

Det var et tydeligt tilfreds dansk OL-hold, der marcherede ind på Mungyeong Stadion til legenes lukkeceremoni søndag. De militære danske atleter har præsteret deres ypperste, og med tre gældende bronze medaljer og både guld, sølv og bronze i individuelle discipliner havde atleterne også noget at være stolte af.Afslutningen på det meget flot organiserede militære OL var ligeså spektakulær som åbningen. De godt 7.000 atleter med følgemandskab fra de 120 deltagende nationer marcherede ind i ualfabetisk rækkefølge i træningsdragter og modtog publikums og værtsnationens hyldest i et stort anlagt show, der blev transmitteret direkte på Sydkoreansk nationalt tv.

Programmet stod på dansepiger, fanemarch, taler, folkedans og fyrværkeri i nævnte rækkefølge, og det var tydeligt, at værterne havde lagt sig selen for at få succes.Undervejs har de 54 danske atleter dystet i Militær Femkamp, Marine Femkamp, Skydning, Orienteringsløb, Sejlads og Faldskærmsudspring. De danske militære atleter er alle amatører, der træner benhårdt i deres fritid og ofte må se sig selv stillet overfor fuldt professionelle modstandere til konkurrencer. Atleterne kommer fra Forsvarets tre værn, samt Hjemmeværnet og reserven.

Derudover har der været Paraatleter – sårede soldater – med i år. Danskerne stillede op i bueskydning, 100 m, 200m og 1500 m løb og tog bronze i 200 m.

De militære World Games i Sydkorea har varet de sidste ti dage, og de bliver næste gang afholdt Wuhan i Kina i 2019.Der er masser fotos fra CISM World Games i forsvarsgalleriet.