[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Piraterne i områderne omkring Afrikas Horn har været under solidt pres i den periode, Operation Ocean Shield har kørt. Og det har haft en meget direkte effekt. Der er ikke blevet udført pirateri i området siden 2012.

- Operationen har været, og er stadig, en succes. Og det er vigtigt, at vi fortsat viser tilstedeværelse i området, så det ikke blomstrer op igen, siger kommandørkaptajn Per Moll Petersen, der er chef på Absalon.Danmark har siden 2008 løbende haft maritime enheder udsendt i antipiraterioperationer i Det Indiske Ocean, og Søværnets Taktiske Stab har fem gange varetaget funktionen som styrkechef for de internationale flådestyrker. Desuden har Flyvevåbnet siden 2011 fem gange bidraget med Challengerfly - senest i foråret 2015.

Siden Absalon i august 2008, som det første danske skib, var indsat i en antipiraterioperation, har de udsendte danske flådeenheder tilbageholdt 295 formodede pirater, befriet 78 gidsler og afværget 40 piratangreb. 50 af de formodede pirater er blevet udleveret til retsforfølgelse. Senest den 13. marts 2015 blev ni pirater idømt fængselsstraffe for angreb på det danske skib Torm Kansas i november 2013.

Absalon og hold 17, der efter planen skal deltage i Operation Ocean Shield frem til december, forventes at være hjemme igen kort før jul.

Læs mere om Danmarks indsats mod pirateri på Forsvarsministeriets hjemmeside

Det er muligt for pressen at være til stede på dagen. For tilmelding ring til pressevagt Lars Skjoldan på telefon 2523 9191.