[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Lars Bøgh Vinther, kommunikationssektionen

Når de fem læger, med lederen Nina Friis-Møller, fem sygeplejersker , tre bioanalytikere og forsvarets udsendte major til aften lander med flyveren fra Casablanca, er det med visheden om at epidemien er slået ned i Sierra Leone.  De seneste uger er nye lokale udbrud registreret, senest med 25 ebolasmittede, men lokalt har man fået kapacitet til at håndtere udbruddene, og ebola breder sig ikke længere som en epidemi.

I sin sidste arbejdsrapport fra Port Loko, konkluderer  major Tim Olsen at der samlet set er et højt antal sengepladser i Port Loko området. Hold fire har blandt andet haft overskud til at behandle følgeskader efter Ebola. 

-Altså de patienter som har overlevet smitten, men samtidig har fået kroniske eller behandlings-bare men efter sygdommen, fortæller stabslæge Claus Neumann fra Forsvarets Sundhedstjeneste.
-Så det er det rigtige tidspunkt Danmarks ebola-indsats slutter, i forhold til det mandat, bidraget er udsendt på, mener stabslægen.

Til pressen: De 14 sundhedsarbejdere fra Sierra Leone lander i Kastrup kl. 1725 med AT222 fra Casablanca. Der er ingen officiel velkomst, men alle hold samles i Sundhedstjenesten og hædres senere (18.-19. juni)