[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

De tre medarbejdere blev hentet af et af Forsvarets C-130J Hercules-fly, og de landede i Tirstrup søndag aften. De er nu blevet modtaget på Aarhus Universitetshospital til samtale og undersøgelse. Sundhedsstyrelsen vil i samarbejde med hospitalet lave nærmere risikovurderinger med henblik på den videre håndtering.

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen er i kontakt med de pårørende.

Til pressen
For generelle spørgsmål vedrørende smitterisiko, karantæne og øvrige retningslinjer for håndtering af mulig smitte med ebola-virus sygdom, henvises der til Sundhedsstyrelsen.

For spørgsmål vedrørende de tre medarbejderes videre forløb på hospitalet, henvises der til Aarhus Universitetshospital.

Fakta
Forsvarets bidrag i Sierra Leone består af læger, sygeplejersker, bioteknikere og medicoteknikere. De er under Forsvarets ledelse indsat på et ebola-behandlingscenter i Port Loko, knap to timers kørsel fra Sierra Leones hovedstad, Freetown. Under opholdet i Port Loko er det udsendte sundhedspersonale indkvarteret i Beredskabsstyrelsens lejr i byen. De danske regioner bidrager til at rekruttere frivillige til den internationale indsats, og Forsvaret udvælger, uddanner, udsender og koordinerer indsatsen i missionsområdet.