[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Nu kan fysisk og psykisk skadede danske veteraner godt finde landsholdstrøjen frem igen. Idrætsstævnet Invictus Games, der var en bragende succes i London i 2014, gentages. Det andet Invictus Games holdes i maj 2016 i Orlando i Florida, USA.

Ved den første udgave af legene hentede fysisk og psykisk skadede danske veteraner 18 medaljer. Og den samlede danske trup blev fremhævet som fremragende af de britiske arrangører på grund af holdets team spirit og måde at optræde på under stævnet.

Derfor har forsvarschef general Peter Bartram heller ikke været i tvivl om, at Danmark skulle takke ja til de amerikanske arrangørers invitation til legene i Florida.

- Jeg oplevede selv stemningen blandt de danske veteraner, da jeg besøgte atleterne på atletikbanen i London. Det var fantastisk og meget livsbekræftende. Vi ved, at idræt kan være en vigtig del af de skadede veteraners rehabilitering, og begivenheder som Invictus Games er en motivationsfaktor, som kan være med til at få idræt ind i livet hos den gruppe særligt udsatte veteraner, som vi gerne vil hjælpe. Derfor stiller Forsvaret selvfølgelig hold igen, siger forsvarschefen.


Det danske hold vandt blandt andet bronze i kørestolsrugby, som blev spillet foran mere end 7000 begejstrede tilskuere. Her er medaljevinderne i gang med den store tillykke-runde efter medaljeceremonien.

Den danske trup forventes at blive på ca. 30 atleter. De skal konkurrere mod omkring 500 atleter fra 13 andre lande. Sportsgrenene bliver de samme som i London (atletik, bueskydning, cykling, roning, svømning, styrkeløft, kørestolsbasket, kørestolsrugby, sitting volley) samt de nye discipliner tennis og triatlon). Stævnet holdes på ESPN Wide World of Sports Complex ved Walt Disney World.