[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Som det første skib ankom den danske fregat Niels Juel til kajen tæt ved Skuespilhuset, hvor også spanske Mendez Nunez vil ligge, når der åbnes for publikum lørdag og søndag.

Af Værnsfælles Forsvarskommando


De mange skibe i havnen skyldes forberedelserne til Øvelse Northern Coasts.
Det er Søværnets Taktiske Stab som i år arrangerer den internationale flådeøvelse Northern Coasts. Øvelsen finder sted i Østersøen og farvandet omkring Sjælland i de næste fjorten dage. I øvelsen deltager 36 større og mindre flådefartøjer, herunder den danske fregat Niels Juel.

Øvelsen starter med samling af enhederne i København i perioden 1. til 5. september, hvor den sidste planlægning kommer på plads og besætningerne klargør skibene til de kommende ugers strabadser. Vær opmærksom på at mange kajer vil være afspærrede med gule hegn.


De gule hegn langs kajerne er opstillede af sikkerhedsmæssige grunde. Bemærk at adgangen til skibene ikke er handicapvenlige, og publikum ikke kan medtage barnevogne etc.


Åbent skib
Det vil være muligt at besøge nogle af skibene lørdag den 3. september og søndag den 4. september mellem klokken 13.00 og 16.00. Det vil blandt andet være muligt at besøge den danske fregat HDMS NIELS JUEL, der fungerer som flagskib for øvelsesledelsen under Northern Coasts, den tyske fregat FGS SCHLESWIG-HOLSTEIN, den tyske korvet FGS LUDWIGSHAFEN AM RHEIN, den spanske fregat ESPS MENDEZ NUNEZ og den portugisiske fregat NRP ALVARES CABRAL.

De åbne skibe ligger enten ved Skuespilhuset eller på Langelinie.

I fald man skulle ønske at besøge skibene, skal man være klar over, at man af sikkerhedshensyn vil blive visiteret før man går ombord. Man må ikke medbringe knive, sakse, skydevåben, fyrværkeri og beholdere under tryk.
Man kan ikke medtage klapvogne, barnevogne eller kørestole. Og adgangen til skibene er IKKE handicapvenlige.

For pressen
Det vil være muligt for medierne at komme ombord på skibene under åbent hus-arrangementet, men adgang kræver forudgående aftale. Al mediekontakt henvises til Forsvarets operative pressevagt på telefon 7020 4033.