[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

72 kommuner var med, da Flagdagen for Danmarks udsendte blev markeret den 5. september 2015. Når den samme dato nås i år, og de udsendte og tidligere udsendte for Danmark fejres for 8. gang, er listen af kommuner udvidet til mindst 82. Det fremgår af den liste over kommunale arrangementer på flagdagen, som organisationen Folk & Sikkerhed opdaterer.

En af de nye kommuner på listen er Gribskov Kommune i Nordsjælland. Kommunen har tidligere alene markeret flagdagen ved at hejse Dannebrog ved kommunens bygninger. Men i år gennemfører kommunen for første gang et arrangement for kommunens 205 veteraner.

- De udsendte soldater gør en stor indsats for Danmark. Det vil vi gerne støtte op om og markere vores opbakning til. Derfor vil vi fremover lave et arrangement for vores veteraner den 5. september. Det kunne være en mindegudstjeneste, optog gennem byen og noget musik eller anden festlighed, siger borgmester Kim Valentin.

I 2016 gennemfører Gribskov Kommune flagdagsarrangement i Gilleleje, men det er planen, at arrangementet fremover skal holdes forskellige steder i kommunen.

Se listen over alle de kommunale arrangementer på flagdagen her.