[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Flemming J. R. Nielsen og Rasmus Wolf Møller sammen med sølvvinderne fra Estland og guldvinderne fra Frankrig.


Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando


To danske atleter blev de første, der modtog medaljer ved Invictus Games 2016. Det skete da Flemming J. R. Nielsen og Rasmus Wolf Møller kørte en tredjeplads hjem i Jaguar Land Rover Driving Challenge. Det er en konkurrence, hvor deltagerne skal køre præcisionskørsel i en Jaguar og en Land Rover på to meget forskellige baner, der primært har det til fælles, at der er alt for lidt plads til de store biler.


Rasmus Wolf Møller kører Land Roveren over en af forhindringerne.

-Det er for vildt. En bronzemedalje. Det er ikke guld, men vi kørte imod nogen, der bare var meget dygtigere en os, sagde Rasmus Wolf Møller efter medaljeceremonien. Rasmus Møller kørte en Land Rover på forhindringsbanen, mens Flemming J. R. Nielsen kørte Jaguar på præcisionsbanen.

-Jeg kan ikke sige om jeg er glad. Jeg er euforisk. Det er en bekræftelse på, at man stadig duer til noget. Man kan stadig mande sig op, når man vil. Og det er jo det, vi hele tiden forsøger. At der så måske kommer en regning senere, hvor man ikke er helt på toppen i nogen dage, det tager vi med, supplerer Flemming Nielsen, der lige som Rasmus Wolf Møller har PTDS. I finalen havde Flemming Nielsen den britiske Prins Harry med som bagsædepassager. Men det påvirkede ikke chaufførens nerver voldsomt.

-Jeg koncentrerede mig om, hvad min co-driver sagde. Men vi må have gjort noget rigtigt, for prins Harry sagde flere gange good driving, fortæller Flemming Nielsen.


Prins Harry takker Flemming Nielsen for turen, der endeligt sikrede medaljerne. Prinsen roste Flemming Nielsen for hans kørsel.

I flere af de øvrige sportsgrene er der inden åbningsceremonien søndag aften afviklet indledende runder. Det gælder i siddende volleyball, kørestolsbasket og kørestolsrugby, men også i svømning og tennis. Fredag spillede det danske hold i kørestolsbasket sig i semifinalerne med sejre over Frankrig og Australien, mens USA var for stærke. Det var værtsnationen også i kørestolsrugby, men Danmark sikrede sig alligevel en plads i semifinalerne ved at slå New Zealand. Semifinalerne spilles den 11. og 12. maj. De siddende volleyballspillere gik efter nederlag mod Georgien og Holland lørdag ikke videre i turneringen. De to danske svømmere, der var i aktion lørdag gik heller ikke videre fra de indledende heats.

Søndagen byder ud over åbningsceremonien, som arrangørerne lover bliver spektakulær, på indledende runder i atletik, styrkeløft og bueskydning.  

Læs mere om Invictus Games og de danske atleter her.

Se flere fotos fra Invictus Games her.